Посетете сайта zonacomp.com
Посетете сайта zonacomp.com


От март Compro ще предлага TV тунерите си и в България (09.03.2009г.)
Принтирай
От март Compro ще предлага TV тунерите си и в България
09.03.2009
От март Compro ще предлага TV тунерите си и в България

 


Сред първите продукти, които компанията ще пусне на нашия пазар, е мобилният USB-базиран хибриден тунер VideoMate U2600F TV.


От март още една световна марка навлиза на българския пазар. Става въпрос за Compro Technology, която след около месец ще започне да предлага и у нас своите ТВ тунери. Това съобщава в писмо до редакцията на PC World БГ маркетинг мениджърката на компанията Никол Тсенг.
Компанията е специализирана в производството на графични и мултимедийни РС продукти още от старта на дейността си през 1988 г.. но първоначално фокусът е върху OEM доставките за други световни марки. През 2001 г., след договор с NVidia, Compro започва да предлага и изделия със собствена марка, а популярна става след 2002 г., когато пуска пълна гама 3D видеоадаптери и графичните продукти под доста известното вече име VideoMate.

Именно ТВ тунерите от въпросната гама ще бъдат продуктите, с които компанията ще дебютира на нашия пазар, като сред първите ще бъдат и някои от най-новите предложения на Compro. Един от най-интересните според Никол Тсенг ще е новият мобилният USB-базиран хибриден тунер VideoMate U2600F TV (на снимката). Въпреки големината си на обикновена флашка тунерчето може да приема цифрови DVB-T и аналогови TV/FM сигнали, като гарантира H.264 и 1080i HDTV качество на приемане, поддържа MPEG-2 кодиране и позволява запис на приеманите програми. Компактната джаджа е окомплектована и с мини-дистанционно управление, така че е удобна за използване не само с настолни РС-та, но и с лаптопи. Разбира се, тунерчето ще се предлага и с мащабна софтуерна окомплектовка, включваща фирмения инструментариум ComproDTV 4, който според производителя дава всички съвременни функции за гледане и запис на телевизионни и радио програми.
За сега от Compro не съобщават с кого точно ще си партнират в България, но ще ви информираме своевременно, когато получим още подробности. Повече за самата компания и нейните продукти може да се научи и от фирмения сайт на Compro Technology.

 

Източник:http://www.pcworld.bg/


Посетете сайта zonacomp.com
Посетете сайта zonacomp.com
© 2005-2011 Ирис Визия ООД. Всички права запазени.