Посетете сайта zonacomp.com
Посетете сайта zonacomp.com


AMD обяви 40nm графични процесори на CeBIT (09.03.2009г.)
Принтирай
AMD обяви 40nm графични процесори на CeBIT
09.03.2009
AMD обяви 40nm графични процесори на CeBIT

 


ATI Mobility Radeon HD 4860 и ATI Mobility Radeon HD 4830 са първите GPU продукти, които се възползват от по-икономичния производствен процес на компанията.


Както личи и от имената им, те са предназначени главно за мобилни РС системи, но според компанията имат всички съвременни възможности за забавления включително поддръжка за Microsoft DirectX 10.1 и работа с висококачествено HD мултимедийно съдържание, като едновременно с това са и значително по-енергоефективни от досегашното поколение решения, така че ще помагат и за по-дългата работа на лаптопите на батерии.

Според официалната информация, ATI Mobility Radeon HD 4860 и ATI Mobility Radeon HD 4830 се базират на успешната архитектура за обработка на 3D графика, позната от настолните ATI Radeon HD 4800 чипове, но благодарение на модерния технологичен процес новите GPU ще са с по-малка консумация и по-малки размери. Моделът ATI Mobility Radeon HD 4860 ще е малко по-бърз, тъй като поддържа GDDR5 памет, която, както знаете има почти двойно по-голям капацитет на трансфер в сравнение с GDDR3.


И двата нови графични процесора обаче ще поддържат видео с пълна 1080p HD резолюция (стига, разбира се, и екранът на съответния ноутбук да я поддържа) и ще разтоварват централния процесор на машините от графичните задачи благодарение на второто поколение AMD Unified Video Decoder (UVD), така че ще може спокойно да се гледат и Blu-ray филми.
За енергоспестяването пък се грижат някои от най-съвременните технологии на компанията като ATI PowerPlay, ATI PowerXpress и ATI Switchable Graphics.


Според официалната информация, новите ATI Mobility Radeon HD 4860 и ATI Mobility Radeon HD 4830 ще се появят на пазара в лаптопи от големите РС производители по някое време през второто тримесечие, като първите, оборудвани с тях, ще бъдат ноутбуците на ASUS от серия "K".
В таблицата долу можете да видите спецификациите на новите GPU, а още подробности за тях можете да прочетете и на официалната страница на AMD/ATI.


Източник:http://www.pcworld.bg/


Посетете сайта zonacomp.com
Посетете сайта zonacomp.com
© 2005-2011 Ирис Визия ООД. Всички права запазени.